Voor een afspraak voor uw poedel mail: dekarseknip@gmail.com
Adres: Oude Karselaan 15 in Amstelveen

Trimsalon

Het trimmen van een hond is het knippen, effileren, plukken, strippen, scheren, uitdunnen en/of ontwollen van de vacht. Voor bijna iedere hond is het van belang om regelmatig naar de trimmer te gaan voor goed onderhoud van de vacht. De oude vacht wordt verwijderd zodat de nieuwe zonder belemmering kan groeien.

 

Poedel in trimsalonHond Klitvrij brengen

Om de hierboven genoemde technieken zo perfect mogelijk te kunnen uitvoeren is het heel belangrijk om de hond klitvrij te brengen.

 

Knippen en effileren

Bij het knippen en effileren wordt de hond eerst twee keer gewassen en met een heerlijk geurende crèmespoeling behandeld. De vacht wordt daarna droogeblazen met de waterblazer en eventueel nog steil gemaakt met de föhn. Als laatste wordt de hond nog eens gecontroleerd op klitten met de borstel en kam. Nu is de vacht klaar voor het werk met de schaar. Het gewenste model wordt bij het brengen van de hond besproken.

 

Plukken en strippen

Bij het plukken en strippen wordt de bovenste laag haren als die rijp zijn er met de hand afgehaald. Bij een plukvacht hou je nu één laag over en bij de stripvacht twee haarlagen zodat de vacht er wat gedekter uitziet.

 

Scheren

Bij het scheren wordt met een tondeuse de haren ingekort. Soms heel kort, bijvoorbeeld omdat de vacht te vervilt is om te ontklitten en soms wil de klant een voor hem praktische lengte voor de vacht van zijn hond.

 

Ontwollen

Bij het ontwollen van de hond worden de losse en rijpe haren uit de vacht verwijderd met de borstel en met een bad waarna de vacht wordt droogeblazen. Soms wordt op sommige plaatsen de vacht nog wat uitgedund.  Het ontwollen scheelt enorm veel losse haren op uw vloer en meubels thuis. Door het gebruik van superzachte shampoo voor de vacht en de huid kan dit zo vaak als u wilt. Denk hierbij ook aan de vachten zoals die van de Labrador of Jack Russell.